Darázs

Segítségnyújtásból bosszúhadjárat, negédes small talkból kegyetlen pszichothriller. Egy krimi, ami úgy csíp, mint a darázs.

A Delta Produkció 2022-ben mutatta be Morgan Lloyd Malcom Darázs című krimijét. A fordulatokkal teli történet hátterében az egyre nagyobb figyelmet kapó bullying, az iskolai zaklatás témája áll. Az előadás, műfaji sajátosságainak köszönhetően mindezt úgy tálalja, hogy a széles közönségréteg számára is befogadható és élvezhető legyen. A történet két egykori osztálytárs újbóli találkozását meséli el. Gyerekkori emlékeik immár sérelmek és traumák lenyomataként köszönnek vissza, és határozzák meg a felnőtt létüket, személyiségüket, ezzel együtt jelenidejüket. Mi a végeredménye mindennek? Egy gyilkosság.

Kik?

Az előadás Ördög Tamás rendezésében, a Junior Príma- és Magyar Filmdíjas Sodró Elizával és Kiss-Végh Emőkével a főszerepben vállaltan törekszik a szórakoztatáson túl a társadalmi felelősségvállalásra is.

Miért?

Mondanivalóját tekintve és műfaji szempontból is hiánypótló előadás. Segít felnyitni szemünket a szociális viszonyrendszerekben rejlő problémákra, mindannyiunk múltjában gyökerező, gyakran elhallgatott traumákra. Cél, hogy az izgalmas, fordulatokkal teli, megrázó, de a humort sem nélkülöző előadás elgondolkoztassa nézőit, napirendre helyezzen egy fontos témát és válaszokat találjon elhallgatott kérdésekre. A Darázs úgy szórakoztat, hogy közben a fiatal korunkban okozott és elszenvedett traumák hosszú távú hatásait is vizsgálni képes. Teszi mindezt a magyar színházi- és filmes élet élvonalbeli alkotógárdájával, amely garanciát jelent a minőségre. Előadásunk elsődleges célközönsége a fiatalkorúakat körülvevő társadalom, a környezet, a szülők, de műfaja megengedi, hogy a fiatalok számára is élvezetes és befogadható legyen.

Az extra

A Darázs 2022-ben elnyerte a hazai kulturális élet egyik legmeghatározóbb lapja, a Fidelio programjának éves támogatását. Partnerünk tartalmi és hirdetési együttműködést biztosít az előadás országos reprezentációja során is.

Missziónk része, hogy előadásunkhoz olyan beszélgetéseket társítsunk, amelyek során a felmerülő témákat szakemberek részvételével, interaktív módon kibeszélhetjük. Ebben a számunkra kiemelten fontos ügyben partnerünk az UNICEF, akik szakembert biztosítanak kísérő rendezvényeinkhez.

Mi a vágyunk?

Célunk, hogy a szórakoztatás és minőségi színházi élmény mellett a társadalmi felelősségvállalásból is részt vállaljunk. Fontos, hogy az előadás és annak témája, minél szélesebb közönséget érjen el. A Darázs egy lehetőség, amivel tehetünk, megelőzhetünk, segíthetünk, elgondolkodtathatunk és lebilincselően izgalmas estét szerezhetünk.

Örömmel válaszolunk az előadás vendégjátékával kapcsolatos kérdéseire.