Darázs című előadásunk izgalmas története az iskolai zaklatás, vagyis a bullying témájából indul ki. Morgan Lloyd Malcolm krimije rengeteg olyan kérdést felvet, amelyek alapjai a társadalmi problémákról szóló diskurzusoknak. Hisszük, hogy a művészi alkotások segíthetnek fontos problémákra ráirányítani a figyelmet. Ez a küldetésünk, amelyhez a Darázs kapcsán csatlakozott az UNICEF Magyarország, akik – meghívott vendégeink mellett – szakértőik bevonásával vesznek részt az előadásunkhoz kapcsolódó kibeszélőinkben.

Bízunk benne, hogy a művészi élmény mellett, az előadásokat követő szakmai- és feldolgozó beszélgetésekkel hozzájárulhatunk a Darázs témájához kapcsolódó társadalmi problémák megértési és gyógyulási folyamatainak elindításához is.

A beszélgetések itt meghallgathatók: 

2022. december 15.

Résztvevők: Szlankó Viola az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi igazgatója és Orvos-Tóth Noémi pszichológus

Moderátor: Sodró Eliza

  1. január 17.

Résztvevők: Szlankó Viola az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi igazgatója és Peller Anna színésznő

Moderátor: Sodró Eliza

  1. március 3.

Résztvevők: Szinetár Dóra színésznő, az UNICEF Magyarország jószolgálati nagykövete és Nagy-Balás Borbála az Unicef Magyarország gyermekjogi munkatársa

Moderátor: Sodró Eliza

  1. május 3.

Résztvevők: Balatoni József (Jocó bácsi) tanár, Adler Kata a Békés Iskolák program képviselője és Szlankó Viola az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi igazgatója

Moderátor: Sodró Eliza

Partnerünk, az UNICEF Magyarország szakmai anyagai a témában – Gyermekvédelmi kisokos, KiberKresz, Bántalmazás az intézményekben – Mit tehetünk az otthoni és iskolai erőszak ellen? – szülők és pedagógusok számára egyaránt hasznosak. Alábbi linkről letölthető:

https://unicef.hu/letoltheto-tudasanyagaink

http://unicef.hu/bullying