Darázs

 

Segítségnyújtásból bosszúhadjárat, negédes small talkból kegyetlen pszichothriller. Egy krimi, ami úgy csíp, mint a darázs.

 

Előadások

Az előadásról

Két iskolai barátnő húsz év után újra találkozik. Nem is alakulhatott volna különbözőbben az életük, mégis van, amiben hasonlítanak egymásra, ami összeköti őket. Az egyik nem igazán akar semmit a másiktól, a másik nagyon is akar valamit. A férjéről van szó, akiről gyanítja, hogy megcsalja. A segítségnyújtásból bosszúhadjárat lesz, a negédes small talkból kegyetlen pszichothriller.

Létezik egy bizonyos darázsfajta, ami csípésével olyan erős idegmérget juttat áldozata szervezetébe, hogy az percekre lebénul. Még egy ember is. Állítólag ez a csípés okozza az egyik legnagyobb és legelviselhetetlenebb fizikai fájdalmat. Fiatalkori traumák is lehetnek ennyire fájdalmasak? Mi mindenre vagyunk képesek, hogy szabaduljunk tőlük?

A Darázs a bemutató évében a Fidelio „ÜGY” elnevezésű elismerésének nyertese lett.

A bemutató időpontja: 2022. július 20. – Festetics udvar, Kőszeg
Budapesti premier: 2022. szeptember 30. – Kristály Színtér

„Négykézláb tapicskolsz a szarban. Egy senki vagy. Egész életedben azt vártad, hogy egyszer majd minden jobbra fordul, de nem. Eszel, alszol, baszol, ennyi az életed. És ezt már kurvára unod. Bármit megtennél, csak ki tudj szállni belőle. A gyerekeid miatt. Önmagad miatt. És most lehetőséged van tiszta lappal indulni. A férjed nélkül, aki csak púp a hátadon. Költözz el. Bérelj egy lakást valami szép helyen. Kezdd újra. Tudom, hogy ezt akarod.”

Az előadás hossza 80 perc, szünet nélkül
Az előadást 16 éves kor felett ajánljuk
Bemutató időpontja: 2022. július 20.

Alkotók

Író: Morgan Lloyd Malcolm

Fordító: Bognár Péter

A fordítást átdolgozta: Bíró Bence

Szereplők: Kiss-Végh Emőke, Sodró Eliza

Dramaturg: Bíró Bence

Videó: Ofner Gergely

Grafika: Nagy Gergő

Díszlet- és jelmeztervező: Balázs Juli

Rendezőasszisztens: Varga Miklós

Rendező: Ördög Tamás

Producer: Kövesd Zsuzsa, Gerlóczi Judit

Galéria

Gordon Eszter

Játszóhely

Centrál Színház

1065 Budapest, Révay utca 18.
jegyinfo@centralszinhaz.hu
+36/30 963-2109
centralszinhaz.hu