Maszat

 

Az egyik legkedveltebb magyar mese első színházi adaptációja Kárász Eszterrel

 

Előadások

2024. 06. 08. 10:00

 

Kelenföld, Montázs Központ

2024. 07. 28. 11:00

 

Művészetek Völgye

 

Az előadásról

Mi a gyógyír egy zsiráf fájós torkára? Mihez lehet kezdeni a sötétben? Hogyan lehet gyorsan elaludni, akkor is, ha nem akarunk? Mit csináljunk a kisautónk nélkül egy tanyán? Mi az úszófrizura titka?  Hogy kell kibékülni? Lehet élvezetes a takarítás? Milyen a jó szülinapi buli?

Maszat és barátai körül a világ állandóan változik, de együttes erővel könnyedén néznek szembe a kihívásokkal, a vadasparkban, egy sötét szobában, a vonaton, vagy akár a fodrásznál is! És az is kiderül, hogy egyedül felöltözni sem olyan nehéz!

Az országban először látható, Berg Judit író óriási népszerűségnek örvendő mesekönyvének színházi adaptációja. A Pagony Kiadó gondozásában, Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat sorozat 2009 óta az egyik legkedveltebb mese a kisgyermekek körében. A történetet és karaktereit Kárász Eszter és zenésztársai segítenek életre kelteni a színpadon, dallal, prózával, hangszerekkel, varázslatos kellékekkel, mindentudó kockákkal, jelmezekkel, na meg a gyerekekkel. Mese-összeállításként, elbábozva, elénekelve, eltáncolva kap új formát a sorozat, egyetlen, komplex élménnyé fűzve össze Maszat és barátai kalandjait.  

A jól ismert mesehősök történetei saját dalokkal elevenednek meg, új köntösbe bújtatva mindazt, amit eddig csak olvasni lehetett. Maszat, Sári és Hochóc kalandjait sok zenével, de a szokásos koncertektől eltérően, különleges összeállításban ismerhetik meg a gyerekek. Aktív közreműködésüknek köszönhetően pedig mindez nem csak nekik szól, de a mese velük együtt kel életre, válik egésszé.

Az előadás Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

Az előadás hossza kb. 50 perc
Az előadást 2 éves kortól ajánljuk
Bemutató időpontja: 2023. szeptember 16. B32 Galéria és Kultúrtér

Alkotók

A színdarab Berg Judit – Agócs Írisz: Maszat című sorozata alapján készült a Pagony Kiadó engedélyével.

Fellépők: Kárász Eszter és az Eszter-lánc trió, Bata Istvánnal és Veér Csongorral

A dalokat írta: Kárász Eszter és Bata István

Külön köszönet: Kreativ Palota, Romhányi Réka (bábszínész), Tölli Judit

Játszóhely

Eötvös 10