Operabeavató című sorozatunk legnagyobb érdemei közé tartozik, hogy nem csak megértet, de meg is szerettet egy avíttnak hitt műfajt bárkivel. Erkel Ferenc klasszikusa különösen izgalmas témát és elemzési lehetőséget jelent – egyúttal egész évadban biztosítja a Bánk bán megismertetését azon korosztály számára is, akiknek vállára kötelező tananyagként nehezedik az opera alapjául szolgáló dráma. Szerintünk egy érettségi tétel témája is lehet szerethető, érthető, élvezhető. Minél többet szeretnénk tenni annak érdekében, hogy ezt a diákok is így gondolják!

Karácsonyi, jótékonysági kezdeményezésünk jóvoltából 2022. december 21-én összesen 135 diáknak és pedagógusnak tettük lehetővé a Magyar Zene Házában, hogy térítésmentesen vehessen részt az alábbi iskolákból Bánk bán sorozatunk 4. részén

XIII. kerületi Fischer Annie Zeneiskola

III. kerületi Aelia Sabina Zeneiskola

  1. kerületi Szabolcsi Bence Zeneiskola

XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnázium.  

A kezdeményezés nem csak a Delta Produkció társadalmi felelősségvállalásának kívánt első lépcsőfokává válni, de egyúttal sikeres kísérletnek is bizonyult. Pedagógusok segítségével produkciónkat fiatal közönség előtt is tesztelhettük – nagy sikerrel.