Operabeavató Patrónus

 

Annak érdekében, hogy a megszokott minőséget megőrizve folyamatosan fejlődni tudjunk, elérhető mecénás programunk, ahol a Patreon online felület keretei között exkluzív tartalmakkal várjuk leendő támogatóinkat.

Mi a Patreon?

 • A Patreon egy támogatási rendszer, amellyel kreatív műhelyek tudják fogadni a munkájukkal szimpatizáló patrónusok, támogatók adományait. Adminisztráció nélkül, legálisan. Ez a forma széles körben használatos már világszerte, Magyarországon is mind gyakoribb.

Hogy működik?

 • Feliratkozással. A feliratkozás regisztráció után (ez lehet e-mail cím és jelszó, de a saját, már létező Google- vagy Facebook-fiók is) egy tetszőleges összegű (min. 1 EUR, maximuma nincs) havi felajánlás megtételével történik, bankkártyával vagy PayPal-fiókkal, a patreon.com/operabeavato oldalon. Egyszer kell csak feliratkozni, és onnantól a felajánlás havonta magától újra hozzánk kerül – míg csak a patrónus le nem iratkozik (amit bármikor megtehet, és az összeget is bármikor változtathatja vagy szüneteltetheti a tagságát).
 • Mi nem intézünk semmit, az összegek beállítása, a fel- és leiratkozás a patrónusok és a Patreon belügye. (A beérkező havi felajánlások teljes összege egyébként publikus, látszik majd ugyanott, a Patreon oldalon.)
 • A patrónus a feliratkozás után ugyanezen a címen már egy csak számára látható felületet talál, ahol csak a számára elérhető tartalmak (videók, szövegek) sorakoznak majd.

Itt lehet feliratkozni/bejelentkezni a Patreonra

Miért jó ez nekünk?

 • A következő hónapra előre látható, a munkánkra fordítható bevételt jelent az Operabeavató alkotóközösségének. Fejleszthetjük a kínálatunkat, kutatómunkát végezhetünk, új közönséghez (pl. vidéki játszóhelyekre, vagy akár iskolákba) juthatunk el, magabiztosabban tervezhetünk, új partnereket és művészeket vonhatunk be, új projektekben gondolkozhatunk akár hónapokra, évekre előre.

Miért jó ez a patrónusoknak?

 • Mert a csapatunkhoz tartozónak számítanak majd – könnyen tudunk velük kapcsolatot tartani, meg tudjuk vitatni, hogy merre mozduljunk tovább a munkánk során. Olyan tartalmakat, szolgáltatásokat, extrákat kínálhatunk, amelyekhez a jegyvásárlók nem jutnak hozzá, mert kizárólag itt lesznek elérhetőek.
 • És hát mert… hisszük, hogy jó helyre megy. Nekünk hatalmas segítség, a feliratkozónak pedig pont akkora áldozat csak, amekkorát ő maga jónak lát.

Nem erre való maga a színházjegy?

 • Értelemszerű lenne, és mi lennénk a legboldogabbak – de sajnos nem. Nem mi írjuk le először, de mi is csak megerősíteni tudjuk: a tisztán piaci alapú színházcsinálás ma Magyarországon nem tud nyereséges lenni (ez régebben is így volt, de ezekben a hónapokban a sok más iparággal közös nyavalyáink is sorakozhatnának itt). Nem hogy úgy nem, hogy nyaralót vegyünk belőle Horvátországban, de még úgy sem, hogy magába a produkcióba visszaforgatható, fejlődést segítő tartalékokat képezzünk. Az Operabeavató pedig tisztán üzleti vállalkozás, nincs benne állami pénz, nincs produkciós vagy működési támogatás, nem tartozunk előadó-művészeti intézmény alá. “Kinn vagyunk a hidegen”, úgy mondjuk. A jegybevétel csak a produkció lebonyolításának költségeit fedezi pengeélen, terembérlettől a szervező-egyeztető munkán át a minden más hazai koncertgyakorlatnál szerényebb gázsikig. Ez sajnos még a jegyáremelések ellenére is így van, hisz azokat is az emelkedő dologi költségek idézik elő. Szóval, ebből nem lehet előrébb menni, csak nagy levegővel remélni estéről estére, hogy sikerül legalább aznap beúszni a célba. Mi pedig szeretnénk produkcióink színvonalát fenntartani, új nézőinket megtalálni és elérni, alaposabb háttérmunkával, új területek felfedezésével, visszajáró nézőinknek is újdonságot kínáló előadásokkal jelentkezni.

És ha nem szeretnék havonta adni, hanem csak egy összeget dobnék be szívem szerint?

 • Annak sincs akadálya. Fel lehet iratkozni bármekkora összeggel – és aztán akár egyetlen utalás után szüneteltetni az egészet tetszőleges időre, vagy teljesen le is állítani. A ki-be mozgás lehet folyamatos, és csak a patrónus döntésén múlik (és magának is intézi, mi nem tudunk hozzányúlni).

A kapcsolattartás hogyan zajlik majd, ha már patrónus vagyok?

 • A Patreon saját felületén (patreon.com/operabeavato) belépve be lehet állítani, hogy hogyan szeretne valaki értesülni – e-mailben, vagy csak magán a felületen keresztül. Utóbbi felületen üzenetváltásra is mód van, itt munkatársaink azonnal személyesen (és diszkréten) tudnak bármire válaszolni. Okostelefonos alkalmazás is van hozzá minden platformra, ha valakinek az a kényelmesebb, hogy ügyeit mobilról vagy tabletről intézze.

Nincs magyarul?

 • A Patreon rendszere jelenleg csak angol nyelven elérhető. Kollégáink bármilyen kérdés, kérés esetén rendelkezésre állnak az info@deltaprodukcio.hu címen.