Operabeavató – Road

A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában bemutató, népszerű sorozat.

 

2015-ben indult útjára az Operabeavató program, melyet Dinyés Dániel először az Ördögkatlan Fesztiválon hívott életre. A rendhagyó előadás sorozat már Göttinger Pál rendezővel kiegészülve évekig a Katona József Színházban volt látható, majd eredeti helyszínét kinőve, a 6szín-ben és a Magyar Zene Házában lelt otthonra.

A Delta Produkció az elmúlt években többek között Szegeden, Zalaegerszegen, Szentendrén, de a Balaton legnagyobb településein is bemutatta az Operabeavatót, a helyi közönségnek.

Az Operabeavató mára branddé vált.

„A szoprán és a tenor szereti egymást, a bariton keresztbe tesz” – néha ennyire leegyszerűsített örök igazságokkal magyarázza el az opera lényegét Dinyés Dániel zeneszerző-karmester, a Szegedi Nemzeti Színház zenei vezetője és Göttinger Pál rendező.

Mindennek középpontjában az improvizáció áll, a néző előtt próbált jelenetekkel nem csak egymást, de a közönséget is megnevetteti az Operabeavató. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen estéhez nemzetközileg is elismert operaénekesek társulnak.

Mi a vágyunk?

Fontosnak tartjuk, hogy tanító- és ismeretterjesztő szenvedélyünk, valamint ez a mindenki számára élményteli produkció minden színházkedvelő, már operarajongó, vagy még operafélő, szórakozni vágyó számára elérhető legyen. Jó hírünket, missziónkat törzsközönségünkön túl, célunk másoknak is megmutatni. Vendégjátékaink alkalmával lehetőség nyílik a produkció folytatásos sorozat jellegéből kilépni, fővárosi tematikánktól eltérő, exkluzív előadást tartani.

Mit kínálunk?

  • Az Operabeavató megvalósítása rugalmasan alkalmazkodik a lehetséges helyszínekhez.
  • Résztvevők száma: Dinyés Dániel és Göttinger Pál + operisták (2 – 4 fő) + asszisztens
  • Előadás hossza: 180 perc, egy szünettel
  • Technikai igények: zongora (egyeztetést igényel), további egyeztetés a játszóhely függvényében, rider szerint
  • Tematika: egyeztetés szerint
Örömmel válaszolunk az előadás vendégjátékával kapcsolatos kérdéseire.