Maszat – Gyerekelőadás a Heim Pál kórház falai között

 

A 2023/24-es évadban az országban elsőként valósítjuk meg Berg Judit író és Agócs Írisz illusztrátor gondozásában megjelent Maszat című mesesorozat színházi adaptációját, amely 2009 óta az egyik legkedveltebb mese a kisgyermekek körében.

Az előadást kifejezetten úgy hoztuk létre, hogy az a legváltozatosabb helyszíneken és formában is meg tudjon valósulni. Célunk, hogy a legkiszolgáltatottabb célközönséghez is képesek legyünk eljuttatni: kórházakba és egyéb egészségügyi intézményekbe.

A meseösszeállítás létrehozására Kárász Eszter előadóművészt kértük fel, aki több évtizede bizonyítja gyermekek iránti elkötelezettségét. Missziója pedig magánéletében is kiemelt helyet foglal el, hiszen a Piros Orr Bohócdoktorok szervezetének tagja. Kiemelkedő gyakorlattal és empátiával rendelkezik a kórházi gondozásra szorult gyermekek mosolyra derítésében, amely gyógyulásuk elősegítése érdekében talán az egyik legfontosabb dolog.

A körülbelül 40-50 perces előadás különleges és varázslatos látvánnyal, díszlettel, jelmezekkel és kellékekkel eleveníti meg a könyvekből ismert kedvelt karaktereket, az élőzenével pedig egyedülálló, magas színvonalú és minőségi programot ígér. A Maszat szórakoztató kikapcsolódást, könnyedséget, vigaszt nyújt a gyermekek számára a gyakran félelmet vagy szorongást keltő élethelyzetben. Bízunk benne, hogy hozzájárulhatunk a legkiszolgáltatottabbak fájdalmainak enyhítéséhez, társak lehetünk magányukban. Célunk az egészségügyi dolgozók támogatása, hogy méltó, segítő partnereivé válhassunk mindazon kiváló szakembernek, akik erőfeszítéseikkel szintén hozzájárulnak a kisgyermekek egészségügyi, mentális és szociális jólétéhez.

Megtiszteltetés számunkra, hogy az ország legjelentősebb gyermekkórháza, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet elsőként kívánt bekapcsolódni programunkba. Mellénk álltak, hogy az országban elsőként vigyük be a színházat a kórház falai közé. A kórház – 1907-ben megkezdett működése óta – kiemelt szerepet tölt be a gyermekek ellátásában és gondozásában. A korszerű diagnosztikai ellátás mellett komoly figyelmet fordítanak az értékteremtő a mentálhigénés tevékenységre is. Az intézmény havonta átlagosan 4000 gyermeket fogad, 1500 főt számláló dolgozói állománnyal így az előadás megvalósítására az igény hosszú távú együttműködésért kiált.

Kezdeményezésünket a Tiszta Formák Alapítvány támogatásával valósíthatjuk meg, első alkalommal az adventi időszakban. A Delta Produkció örömmel fogadja olyan támogatók jelentkezését, akik szeretnének bekapcsolódni kórházi programunkba, hogy az ápolásra szoruló gyermekek számára könnyebbé, szebbé, elviselhetőbbé varázsoljuk a kórházban töltött mindennapokat.

 

Galéria